sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Vai onko sittenkään?



Torstai-iltana istuin huoneessani ja katsoin matrix elokuvaa. Filosofian tunnilta jäänyt katsomisen himo ei lannistunut joten jatkoin vielä kotona. Elokuva sai aikaan sen, että aloin pohtimaan, että onko kaikki kuitenkaan niinkuin luulemme, olemmeko vain koneiden osia, osa isoa järjestelmää jota loppukädessä koneet hallitsevat?



Tätä ajatusta pohtiessa saa päänsä sekaisin ja asia tuntuu mahdottomalta ymmärtää.

Kuitenkin jos mielensä pystyy avaamaan ja hyväksymään sen tosiasian, että kaikesta ei voi olla aivan varma, voi ajatella, että jopa Matrix-tyylinen maailma olisi mahdollinen ja todellinen.


Itse fantasia ja fiktiivisiä elokuvia katsoessani uppoan elokuvaan niin täysin, että elokuvan katsomishetkellä tapahtumat tuntuvat aidoilta ja todelta. Mielestäni ihmisten pitäisi avartaa mieltään enemmän ja antaa mielikuvituksen jyllätä.


M.K

2 kommenttia:

  1. Ok, hyvä alku, mutta tästä on vielä pitkä matka kurssisuoritukseen. Kaikkia aihepiirejä piti käsitellä vähintään yhdellä postauksella...

    VastaaPoista
  2. Olet pohtinut joitakin asioita, joita kurssilla käsiteltiin ja tehnyt niistä johtopäätöksiä ja arvioita ja käyttänyt joitakin teorioita ja käsitteitä, joista puhuttiin tunneilla tai olet käsitellyt niitä. Esität joitakin perusteluita johtopäätöksillesi ja kannanotoillesi, mutta kannanmuodostus voisi olla huolellisempaa ja analyyttisempää.

    VastaaPoista