sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Väkivaltaviihde

Tarkistin lompakostani, viimeisistä 26 elokuvalipuistani 15 sisältää väkivaltaa, ellei ole kokonaan sitä. Itseäni eniten kiehtovaa väkivaltaviihdettä on ehdottomasti sotaelokuvat sekä erinäköiset kauhuelokuvat. Elokuvateatterin sali on täpötäysi, vieressä oleva mummo peittää silmänsä käsillään, kurkkii välillä sormiensa välistä. Elokuvan jälkeen adrealiini virtaa vieläkin, mummo näkee ensiyönä painajaista. Kaikkeen tähän voi jäädä koukkuun, tunteeseen kun kylmät väreet virtaavat kehon läpi kun mörkö viilettää kuvaruudulla uudestaan ja uudestaan.

Käsittelimme tunnilla kysymystä, että miksi väkivaltaviihde kiehtoo ihmisiä. Mielestäni nykypäivänä asia on täysin selvä. Lauantai-aamun lastenohjelmat ovat muuttuneet Nalle Puhista Transformers taisteluohjelmiin ja erilaisiin animeohjelmiin jossa Ihmisten lemmikit taistelevat toisiaan vastaan tulella, vedellä, kivillä ja kaikella mahdollisella. Miksiköhän väkivaltaviihde kiehtoo nykypäivänä yhä useampaa..?


On selvää, että kun pienestä pitäen ihminen katsoo väkivaltaisia lastenohjelmia ja nykyään muodissa on aloittaa sotapelien yms. pelaaminen jo hyvin nuoressa iässä. Counter-Strike ja Call Of Duty tyyppiset pelit ovat ykkös puheenaihe monissa nuorten piireissä. Markkinoille tuodaan jatkuvasti uusia pelejä ja elokuvia, todella monet niistä sisältävät väkivaltaa. Niin kauan kun on olemassa elokuvia ja pelejä, tulee väkivaltaviihde olemaan niissä suuressa roolissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti